top of page

Златни бижута за мъже

Златни бижута се носят и от мъже и от жени днес. През различните епохи са се редували тенденции, които са поощрявали първо мъжете да се украсяват, след това жените и после пак мъжете и така до днешно време, когато и двата пола, изпитват желанието да бъдат по-красиви и колоритни. През 13 век, примерно църквата е забранила на мъжете и на жените да си слагат златни обеци и да си правят татуировки, защото е в ущърб с това че телата ни не трябва да се променят. За колко голяма промяна са смятали две дупки за обеци, не знаем, но знаем, че това не е спряло тези, които наистина са искали да носят златните украшения.

Днес и мъжете носят златни обеци и жените, както и златни гривни, колиета и синджири от Somaha.net. В списъкът със златни бижута, които стават и за мъже и за жени влизат и златните пръстени. И като дръпнем една черта излиза, че няма бижу днешно време, което да не се носи и от двата пола. Може би изключение правят само гривните за крака, които за момента са си само женска територия.

Какво говорят бижутата за един мъж?

Когато се загледаме в някой симпатичен мъж задължително забелязваме дали има по себе си бижута и то какви. Ако определени златни бижута говорят за семейни ценности, то други са определено тип тарикат съм. Как да разпознаем най-лесно кое бижу, какво ни казва?

Да започнем от златните пръстени.

Видите ли, че един мъж има златен пръстен или изобщо някакъв пръстен, имайте предвид, че най-вероятно той е деликатна душа. Мъжете най-често носят пръстени, когато те за тях имат някакво значение или са спомен за нещо важно. Почти няма мъже, които ежедневно да сменят пръстените си, защото не си подхождат с ризата им. Вгледайте се дали пръстенът има някакво изображение или надпис и ако видите такова директно го попитайте какво значи. Няма мъж, който да не се зарадва на наблюдателността ви. Ако съответно забележите, че мъжът носи халка, е то тогава няма много опции, освен да е женен. Така че, в този случай, можете да си спестите въпроса.

Мъжки златни гривни.

Има типично мъжки и типично дамски плетки гривни, въпреки че напоследък е много модерно на нежна дамска китка да се сложи дебела мъжка гривна и така да се подчертае нежността на жената. При мъжете обаче ефекта е обратен, ако е избрал прекалено тънка гривна. Мъжките златни гривни, за да стоят добре трябва да са широки и плетеницата да е едра. Дребните плетеници не са характерни за мъжественост. Прекалено едрата плетеница също не стои добре на по тесни мъжки китки, така че златната гривна трябва да е в умерен размер.

златна гривна мъжка плетка

Колие или синджир

Златният синджир за мъже е един много специфичен тип бижу за мъж. Това не е стил, който допада на всички мъже, даже от половината е жестоко критикуван. Независимо дали ще е фина плетеница или не, един златен синджир се забелязва отдалеко. Той не може да бъде скрит, нито от риза, нито от тениска и при определени движения излиза на показ. Най-дебелите плетеници златни синджири са станали символ на гангстерски времена и тежкарство, така че преди да купите такъв златен подарък, хубаво помислете, дали човека няма да има нищо против да е категоризиран по този начин.

Мъж с обеца.

Мъжете носят и си слагат обеци, обикновено в знак на стил или бунт. Ако обецата е комбинирана с още някой друг пиърсинг, значи определено имате мъж бунтар срещу вас. Ако обаче обецата е единственото украшение по него, то ще е най-добре да го попитате какво ѝ е значението, голям е шанса да е сложена в знак на нещо важно в живота му.

bottom of page